Nieuws+videos

ENOUGH, ontstaan uit 3F BIO.

 

Nieuws uit de Sector

BBI

De Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU) is een publiek-privaat partnerschap van € 3,7 miljard tussen de Europese Unie en het Bio-Based Industries Consortium (BIC). Tot op heden heeft BBI JU 123 biogebaseerde innovatieprojecten gefinancierd waarbij 924 begunstigden uit 37 EU-lidstaten en geassocieerde landen betrokken waren.

About BBI JU | Bio-Based Industries - Public-Private Partnership (bbi-europe.eu) 


BCG

De alternatieve proteïnemarkt zal in 2035 ten minste $ 290 miljard bereiken.

De alternatieve proteïnemarkt zal in 2035 ten minste $ 290 miljard bereiken (bcg.com)

GFK

De Nederlandse markt voor vleesalternatieven is in 2020 met + 32% gegroeid tot 189 M EUR.

https://www.nu.nl/economie/6121527/meer-dan-de-helft-van-nederlandse-huishoudens-kocht-vegavlees-in-2020.html


GFI - Good Food Institute

Vleesalternatieven groeien jaarlijks met 45% in de VS.   

https://gfi.org/blog/spins-data-release-2021/

Grid-graphics Dutch-08.png

“We vechten voor de toekomst van voedsel, omdat dit de enige kans is die we hebben.”

- Jim Laird, CEO, ENOUGH

ENOUGH NIEUWS

Marks & Spencer

18-Nov-2020 Door Katy Askew

Marks and Spencer lanceert de Innovation Hub, een nieuw gespecialiseerd team dat zich gaat richten op 'ontwrichtende innovatie'. Als onderdeel van dit initiatief werkt het Britse detailhandelsbedrijf samen met de biotech start-up 3F BIO (ENOUGH) om een veganistisch assortiment te ontwikkelen met behulp van het 'protein powerhouse' mycoproteïne.

M&S en 3F BIO werken samen aan het veganistische assortiment van mycoproteïne

Plenitude BBI

Het doel van het Plenitude partnerschap is om de beschikbaarheid van duurzame, veilige proteïne van voedingskwaliteit te vergroten door met succes een grootschalige, biogebaseerde waardeketen die de eerste in zijn soort is te bouwen en te exploiteren, waarbij een veilige proteïne van voedselkwaliteit wordt geproduceerd die afkomstig is van duurzame bronnen, zoals primaire granen (tarwe), met behulp van een geïntegreerde bioraffinage-opzet.

Plenitude BBI (plenitude-bbi.com) 

EIT Foods

1. Voedsel ontvouwd - Het proces om mycoproteïne te maken en er voedsel van te maken:

https://www.foodunfolded.com/videos/mycoprotein-protein-made-out-of-fungi-sustainable-alternative-proteins 

2. Gevecht voor de Toekomst van Voedsel: 

3F BIO - EIT Series - Fighting for the Future of Food - YouTube 

3. We zijn verheugd om te zien te zijn in deze @ EIT-Food-video over #AlternativeProteins. #Plantgebaseerde eiwitten kunnen voor duurzamere opties zorgen, de uitstoot verminderen & onze planeet helpen beschermen

https://www.youtube.com/watch?v=ubczxoG6Nlo

Jim Laird, ENOUGH CEO.

EIT Foods - Hoe biotechnologie een Ontwrichtende Kracht in de Voeding wordt – Jim Laird Podcast:

https://youtu.be/qXpvgOSh_nk 

“De sleutel van ABUNDA is de vezelige textuur die het heel gemakkelijk maakt om andere proteïne-texturen opnieuw te creëren.”

— Michael, chefkok, ENOUGH BOERDERIJ & Keuken