Een van de meest urgente wereldwijde prioriteiten is het produceren van grote hoeveelheden voedzame en DUURZAME eiwitten.

De oplossing van ENOUGH.

 

MEER MAKEN MET MINDER

De doelstelling van ENOUGH is om duurzame impact te realiseren, zodat er voldoende voedsel zal zijn voor een groeiende wereldbevolking, zonder daarmee de planeet extra te belasten.

In de natuur geldt: hoe kleiner het organisme, hoe sneller en efficiënter de eiwitontwikkeling. Door dit principe consequent door te voeren, zijn we in staat om ‘meer te maken met minder’.

Door klein te denken, creëert ENOUGH dus 3 grote voordelen:

  1. Laagste CO2-uitstoot

  2. Laagste waterverbruik dankzij ons gepatenteerde zero-waste-proces

  3. De meest efficiënte omzetting van graan in voeding

VOORDELEN

ENOUGH kweekt ABUNDA-mycoproteïne, een bestaand ingrediënt met vele voordelen, met een gevestigde marktpositie, duurzamer en tegen lagere kosten dan andere alternatieven van eiwitten. Het gebruik van fermentatie om aan de toekomstige behoeften van eiwitrijke voeding te voldoen, wordt algemeen erkend als de meest effectieve oplossing om een groeiende planeet te voeden.

ABUNDA is tussen de 3 en 15 keer efficiënter dan andere proteïnebronnen, en dit vormt ten diepste onze motivatie om duurzame eiwitten te maken.

Alle plantaardige opties zijn duurzamer in verhouding tot de dierlijke. Ons proces gaat efficiënter om met hulpbronnen dan de dieren- & plantenteelt.

De impact van het produceren van 1 miljoen ton ABUNDA staat gelijk aan het vervangen van 5 miljoen koeien, meer dan 1 miljard kippen of een vermindering van CO2-uitstoot van meer dan 5 miljoen ton.

Watergebruik.

Belangrijkste inzicht:

Voor elke ton product ABUNDA mycoproteïne wordt:

  • 99% minder water gebruikt dan voor rood vlees

  • 98% minder water gebruikt dan voor kippen

  • 40% minder water gebruikt dan voor erwten

Koolstofemissies.

Belangrijkste inzichten:

Voor elke kg product stoot de ABUNDA mycoproteïne, in vergelijking met andere eiwitten:

  • 95% minder koolstof uit dan rood vlees

  • 80% minder CO2 uit dan kippen

  • 15% minder CO2 uit dan erwten

Voergebruik / Hulpbronnenefficiëntie.

Alle plantaardige opties zijn duurzamer dan de dierlijke. Ons proces gaat efficiënter om met hulpbronnen dan de dieren- en plantenteelt. ABUNDA-mycoproteïne gebruikt bijvoorbeeld:

  • 97% minder voer dan rood vlees, 80% minder voer dan kippen en 40% minder voer dan sojabonen

Te mooi om waar te zijn?

Duurzame proteïne klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar op basis van de economische voordelen van hulpbronnenefficiëntie, is het beter om dit als de toekomst van het voedsel te beschouwen. Het is vandaag haalbaar en morgen op te schalen.

 

Meer maken met minder.